11.10.2015 Raamattubuffet, Usko ja epäusko

Aina joskus tulee yllätyksiä ja kaikki ei mene niin kuin suunniteltiin. Minulle sattui kaksi yllätystä. Ensimmäinen oli se, että sain tehtyä yhden “homman” todella paljon nopeammin kuin olin ajatellut sen vievän ja toinen oli se että juuri kun tämän tajusin, tuli peruuntuminen 11.10.2015 opetuksen suhteen. Mitä tällaisessa tilanteessa voisi sitten tehdä? Ei kai muuta kuin lupautua hoitamaan “homman”. Mielyttäväksi lupautumiseen teki se, että kyseessä oli opetus joka pohjautuu yhteen Raamatun lempikohdistani. Toki nyt täytyy heti todeta, että valmistellessa, rukoillen Sanan ääressä huomasin, ettei nyt ei ole tarkoitus käsitellä kohtaa siten kuin tuosta lempikohta-ajatuksesta lähtisin liikkeelle. Lähestymiskulma oli parisataa astetta eri suunnasta ja hyvä niin – oli pakko paiskia töitä Sanan parissa.

Raamattubuffet sunnuntaisin kello 12 Radio Dein taajuuksilla ja avaimia.net kanavalla.

4. Moos. 21:4-9 (Pronssikäärme)

Kiertääkseen Edomin maan israelilaiset lähtivät Horinvuoren luota Kaislamerelle vievää reittiä. Matkalla kansa kävi kärsimättömäksi ja alkoi puhua Jumalaa ja Moosesta vastaan: “Miksi te toitte meidät pois Egyptistä tänne autiomaahan kuolemaan? Täällä ei ole leipää eikä vettä. Aina vain tätä samaa kurjaa ruokaa!” Silloin Herra lähetti kansan kimppuun myrkkykäärmeitä, ja niiden puremiin kuoli suuri joukko israelilaisia. Kansa tuli Mooseksen luo sanomaan: “Me teimme synnin, kun puhuimme Herraa ja sinua vastaan. Rukoile Herraa, että hän ottaisi nämä käärmeet pois meitä ahdistamasta.” Mooses rukoili kansan puolesta, ja Herra sanoi Moosekselle: “Tee käärmeen kuva ja pane se tangon päähän. Jokainen pureman saanut, joka katsoo siihen, jää eloon.” Mooses teki pronssista käärmeen ja pani sen tangon päähän. Kun ne, joita käärmeet olivat purreet, katsoivat pronssikäärmettä, he jäivät eloon.

Opetus lähtee näin:

Luukkaan evankeliumissa ylösnoussut Jeesus kulkee Emmauksen tiellä ja selittää opetuslapsilleen. Hän sanoo: ”Tätä minä tarkoitin, kun ollessani vielä teidän kanssanne puhuin teille. Kaiken tuli käydä toteen, mitä Mooseksen laissa, profeettojen kirjoissa ja psalmeissa on minusta kirjoitettu.” Luuk. 24:44.

Päivän tekstiin yksi lähtökohta on tämä, siis se, että Jeesus on löydettävissä Vanhan Testamentin kirjoituksista…

Ole kuulolla ja anna palautetta tämän bloggauksen kommenttina – olisi ilo kuulla mitä ajatuksia opetus ja koko ohjelma herättää sinussa.

1 thought on “11.10.2015 Raamattubuffet, Usko ja epäusko

  1. Päivitysilmoitus: 8.11.2015, Raamattubuffet, Kahden valtakunnan kansalaisena | Veijo Ollin kotisivut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *