Ajan lyhyt historia

Kuuntele bloggaus:


Kesälomalleni sattuneena sateisena päivänä katsoin Stephen Hawking’sista kertovan elokuvan Kaiken teoria. Elokuvan katsominen oli hieno kokemus. Se herätti ajatuksia siitä millaisiin kohtaloihin erilaiset jo varhain puhkeavat sairaudet voivat meidät johtaa. En bloggaa kuitenkaan elokuvasta tämän enempää. Stephen on kirjoittanut kirjan Ajan lyhyt historia, en ole kirjaa lukenut, mutta nyt nimeän tämän bloggauksen sen mukaan.

Viimeisenä lomapäivänä tartuin härkää sarvista. Minulla on lipsaston laatikko, jonne sullon kaiken jonka suinkin saan sinne menemään. Siivosin laatikon ja löysin sieltä muistiinpanot viime syksyn miestenpäiviltä Kuopiosta. Toimin juontajana tilaisuudessa ja olin tehnyt kiitettävästi muistiinpanoja päivän puheista ja hetkistä.

WP_20150728_10_03_49_Pro

Luin muistiinpanot läpi. Niissä oli monia hyviä kohtia ja niitä lukiessa mieleeni tuli rukoilla että päivien anti saisi vielä nytkin liki vuoden päästä elää ja kantaa hedelmää. Rukoilin aikamme lyhyttä historiaa pidemmäksi sillä seurauksella, että aamullisella rukouskävelyllä mieleni takertui siihen, että tästä tulee blogata.

Raimo Lappi opetti päivillä aiheesta Mies matkalla. Hän listasi kuusi asiaa siitä miksi olemme täällä maailmassa. Pidän listoista ja siksi koetan listata nämä asiat tähän.

Miksi olemme täällä maailmassa?

– Jumala on halunnut meidät tänne
– Jotta löytäisimme pelastavan uskon
– Kirkastaa Jumalaa
– Etsimässä kadonneita
– Toteuttaisimme kutsumustamme
– Jotta pääsisimme perille Taivaaseen

Näin kirjasin Raimon opetuksen kuusi kohtaa. Voi olla että kuulemani kirjatessa on jokin muuttunut, mutta siitä huolimatta pidän kirjaamiani kohtia tärkeinä ja blogiin tallettamisen arvoisina – niiden miettimisessä, muistaessa ja ihmetellessä on voimaa. Haluan taistella kaiken katoavuutta vastaan palauttamalla nämä asiat takaisin mieleen – niitä on hyvä jäädä silmäilemään ja niihin on hyvä palata.

Pohdin vielä lopuksi viimeistä kohtaa “Jotta pääsisimme perille Taivaaseen”. Tämä on mielenkiintoinen, onko tälläinen sopiva selittämään miksi olemme maailmassa? Pohdinta saattaa kaarrella sinne tänne – onko elämä peli, joka pitä pelata läpi?

Meidän tie Taivaaseen vie tämän elämämme kautta. Kaikki määränpäähän liittyvä tapahtuu ja toteutuu eläessämme – tämä kysymys vie meidät kasvotusten iankakkisuuden kanssa. Olemme täällä iankaikkisuuden tähden ja sen tähden meidän tulee selvittää suhteemme siihen. Hawkins elokuvassa kierteli ja kaarteli vastatessaan Jumalan olemassaoloon ja siterasi lopulta sanontaa “Niin kauan kuin on elämää, on toivoa”.

Tahdon lopettaa tämän bloggauksen tähän – elämä on se aika jossa meitä kutsutaan.

 

3 thoughts on “Ajan lyhyt historia

  1. Selailin kännykällä Twitteriä ja twiittisi toi tänne. Halusin kommentoida myös siksi että näkisin millaista puhelimella blogikirjoituksen kommentointi on. Aika vaivalloista. Kiitos kun voit tämän mielenkiintoisen listan! Kohta 3 pitää oikeastaan muutkin sisällään. Iloa työhön!

    • Kävipä Mika niin, että bloggauksen yhteydessä etsin yhtä toista listaa muistiinpanovihkoistani ja löysin 31.10.1993 muistiinpanot rukousta käsittelevästä opetuksesta, jonka oli pitänyt Mika Tuovinen :-). Listassa on raamatunkohtia ja niiden selityksenä, minkä tyyppisten asioiden puolesta Jeesus niissä rukoili. Voi olla että tässä pitää blogata vielä muistiinpanoista – digiaikana ei ehkä tule palattua menneisiin muistiinpanoihin niin, kuin muistivihkojen aikana – opetukset kun on tarkoitus muistaa koko elämän. Iloa myös!

      • Oi, millaisia muistoja 22 vuoden takaa! Muistan suunnilleen nuo teemat, joista meillä on suoria käskyjä rukoilla tiettyjen asioiden puolesta. Myös raamattutuntien valmistelu on muuttunut hieman, koska tuollaiset asiasanalistat (esim. “rukoilkaa”) saa helposti tietokoneella näkyviin. Kyllä olet säilyttänyt muistiinpanot hyvin! Iloa työviikkoon ja syksyyn!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.