18.-23.5.2015 Toisten tähden, Raamattuavain, Radio Dei

Opetan Raamattuavain ja Raamattuavain Extra ohjelmassa opetussarjan Toisten tähden 18.-23.5.2015. Opetussarjassa käydään Hebrealaiskirjeen 13 luvun teemoissa. Toisten tähden on opetussarja vuodelta 2012.

Opetusviikon esittely:

Toisten tähden – opetussarja

Opetussarjassa poraudutaan Hebrealaiskirjeen 13 lukuun. Kirjeen kirjoittajalla ajatellaan olevan kehottamisen armolahja. Taitavasti kirjoittaja tuo esiin tärkeitä kehotuksia, jotka sisältävät syviä opetuksia. Toisten tähden meidän tulee kilvoitella.

Ma                     Toisten tähden Jeesukseen katsoen

Hebrealaiskirje kokonaisuudessaan kertoo paljon Jeesuksesta. Kun käy pohtimaan kirjeen viimeistä lukua, on hyvä muistaa ja palauttaa mieleen mitä se kertoo Jeesuksesta.

Ti                       Toisten tähden toisten tähden

Toisten tähden teema avautuu Jeesuksessa – Hän tuli ja sovitti syntimme, teki kaikki meidän tähtemme. Meitä kutsutaan elämään toisten tähden – auttaen, tukien, kulkien ja monin tavoin ollen läsnä läheistemme elämämässä.

Ke                      Toisten tähden kaikin tavoin

Toisten tähden kaikin tavoin on tila, jossa halutaan olla kokosydämisesti mukana. Ulkoiset teot ovat toki tärkeitä, mutta on tärkeää antaa Jumalan työstää sisäistä maailmaamme.  Huomaamattamme kaikissa toimissa ja teoissa me heijastamme sitä mitä meidän sisällä on ja siten se jättää kaikkeen oman jälkensä.

To                      Toisten tähden tyytyen

Saatamme kaivata vauhtia elämään. Vauhdin myötä kuitenkin näkökykymme kapenee ja sen myötä elämämme kaikkineen mitä siihen kuuluu. Vauhdin vastakohtana on tyytyminen. Tyytyminen nostaa arvoonsa sitä mitä jo omistaa. Tärkein omistamamme asia on suhteemme Jumalaan ja kaikki se mitä sen mukana saamme.

Pe                      Toisten tähden kaikkien parhaaksi

Meillä tulee monenlaisia tilanteita eteen elämässä. Vihollinen haluaa houkutella meidät tavalla tai toisella yhteisen hyvän ääreltä omille teille. Opetussarjan viimeinen osa tahtoo kutsua ja muistuttaa meitä siitä, että palvelemme täällä kaikkien parhaaksi.  On tärkeää ettei kukaan hukkaa sitä mitä on saanut Herralta ja ettei mikään katkeruuden verso vie meitä mukanaan.

Raamattuavain arkisin kello 7:15  ja Raamattuavain Extra lauantaisin kello 8:35 Radio Dein taajuuksilla.

Arkiaamun opetus on noin 7 minuuttia ja lauantaisin kaikki viisi opetusta kuullaan peräjälkeen 8:35 – 9:30. Extrassa myös keskusteluosuus ja Junioriavain. Ohjelma päättyy kello 9:55.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *