Ei pesää pahalle!

Joku on sanonut: “Emme voi estää lintuja lentämästä päämme päällä, mutta voimme estää niitä tekemästä pesän”. Kävin Iisalmessa Kansanlähetyksen Kohtaamispaikka tilaisuudessa opettamassa Kiusaukset, hyvän ja pahan taistelukenttä – teemasta. Esitin opetuksen yhteydessä muutaman kuvan. Yksi kuva esitti edellä mainittua taistelukenttää.

2014_Kiusauksissa_9-3-2014

Elämässä tulee vastaan kaikenlaista. Kuvassa on kaksi tahoa, “syvältä” ja “korkealta”. Siitä, kumman tahon annamme vaikuttaa meissä tuon kaikenlaisen suhteen vaikuttaa suuresti siihen mitä tulee tapahtumaan.

Mielemme on kuin umpinainen astia. Kun siihen riittävästi pumppaa painetta, se räjähtää. Räjähdyksen voi välttää pumppaamatta painetta, menemällä kaiken painetta nostavan kanssa Jeesuksen, Jumalan tykö. Jumala on voimallinen auttamaan meitä kaikenlaisissa kiusauksissa.

Toisinaan ajatellaan, että kun suututtaa, niin silloin jopa rehellisyys vaatii meitä tuulettamaan – antamaan räjähdyksemme kaikua pitkin ja poikin. Toki rehellisyys kaikessa on paikallaan, mutta on myös paikallaan ymmärtää mitä suutuspäissään laitamme matkaan – mitä lähetämme toisten kannettavaksi ja kuinka tuo kuorma voi johdattaa toisia kiusauksiin.

Tein kerran Junioriavaimen Jaakobin kirjeen 3. luvun viidennestä jakeesta: “Samoin kieli on pieni jäsen, mutta se voi kerskua suurilla asioilla. Pieni tuli sytyttää palamaan suuren metsän!”. Voit kuunnella Junioriavainopetuksen Jaak. 3:5 tästä.

Sanojen voima tehdä hyvää, sekä pahaa on suuri. Viisas se, joka ymmärtää tämän kiusauksissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *