Vaikeissa tilanteissa

Päivän Raamatunjae Youversion kännykkäohjelmassa pysäytti ajatukset. Elämme maailmassa ja maassamme erikoisia aikoja. Tiukat toimet korona-viruksen taltuttamiseksi havahduttavat siihen, kuinka äkkiä kaikki voivatkin olla täällä toisin.

Tuo Raamatunajae on: “Te etsitte minua, ja te löydätte minut! Koko sydämestänne te minua etsitte, ja minä annan teidän löytää itseni, sanoo Herra.” Jae löytyy Jeremian kirjan luvusta 29 ja jakeesta 13 ja 14

Kun katsoo, millaisessa tilanteessa Jumala on sanansa omilleen antanut, niin huomaa että tuolloin on eletty vaikeita aikoja. Vaikeitten aikojen keskellä meitä kutsutaan etsimään Jumalaa ja Hänen tahtoaan.

Samaisessa Jeremiankirjan katkelmassa on kaksi muutakin kohtaa, jotka usein nostetaan esille. Toisena on ohje, kuinka tulee elää tuolla vaikeuksien keskellä: “Toimikaa sen kaupungin parhaaksi, johon minä olen teidät siirtänyt. Rukoilkaa sen puolesta Herraa, sillä sen menestys on teidänkin menestyksenne.” (Jer. 29:7) Kolmantena tulee kuva, josta ymmärrämme miten Jumala tahtoo meitä kohdata: “Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.” (Jer. 29:11)

Päivän Raamatunjakeen äärelle pysähtyminen johdattaa miettimään ajankäyttöä vaikeitten tilanteiden keskellä. Jeremian kirjan sanoista nousee toivo, joka kantaa eteenpäin. Jumalaan keskittyminen, Hänen tahtonsa etsiminen johdattaa meidät toimimaan kaupunkimme parhaaksi, kääntämään huomiomme omasta huolesta yhteiseen hyvään. Kolmas katkelma näyttää meille Jumalan kasvot. Vaikka olosuhteet lyövät meitä, Jumalalla on meistä hyvät ajatukset – Hän tarjoaa meille tulevaisuuden ja toivon.

Tämä kaikki on Jumalan puhetta omilleen. Hänen omaksi voimme jättäytyä tässä hetkessä. Omat voimamme ovat rajalliset ja niillä emme yllä Jumalan luo. Kun käännymme Hänen luo yksinkertaiseti jättäyten Hänen huomaansa, Hän vahvistaa meitä. Jeesus, tässä olen, opeta minulle elämän tarkoitus ja johdata minut tässä eteenpäin. Aamen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *