Raamattubuffet 17.11.2019, opetus

Raamattubuffet sunnuntaisin 12:05 Radio Dein taajuuksilla (ei kesä-, heinä- ja elokuussa) ja koko päivän avaimia.net kanavalla.

Saan opettaa valvomisen sunnuntaina Raamattubuffeessa. Tekstinä on Viisaat ja tyhmät morsiusneidot. Tämä teksti on monille hyvin tuttu ja tuttua on myös siihen uppoutuminen niin, että käydään miettimään eri asioiden merkityksiä syvemmin ja syvemmin.

En tee näin ohjelman opetuksessa. Tahdon tavoitella ensikertalaisen reaktiota kertomukseen. Jeesuksen suulliset kertomukset ovat herättäneet välittömiä ajatuksia kuulijoissaan. Nämä ajatukset ovat syntyneet siinä hetkessä. Toki jokainen kuulija on voinut jäädä pohtimaan kuulemaansa jälkikäteen ja siten käydä vielä ammentamaan lisää ja lisää kuulemastaan. Jumalan sana on voimallista ja siitä riittää ammennettavaa koko elämäksi.

Lamppujen kanssa liikkuvat neidot saivat mieleeni hetken armeijasta. Aloitankin opetuksen kertomalla siitä: “Armeijassa metsäleirillä ryhmänjohtaja näytti meille, miten öljylamppu niistetään. Tällä toimenpiteellä poistetaan lampun sydämestä se osa, joka saa sen savuttamaan. Kokoonnuimme ryhmänjohtajan ympärille ja seurasimme operaatiota. Kaikki alkoi hyvin, mutta sitten tuli eteen haasteita. Lampusta esiin säädetty sydän ei enää suostunutkaan palaamaan alkuperäiseen asentoonsa, sydämen säädin ei toiminutkaan. Seurasimme aikamme ryhmänjohtajan yhä nolommaksi käynyttä esitystä…”

Tekstinä on Matt. 25:1-13, tervetuloa ohjelman pariin!

Lisäys 22.11.2019 – Voit kuunnella ohjelman tästä linkistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *