Raamattubuffet 27.10.2019, opetus

Opetan 27.10.2019 Raamattubuffet ohjelmassa. Raamattubuffet lähetetään Radio Dein taajuuksilla sunnuntaisin kello 12:05. Ohjelma on myös kuultavissa avaimia.net sivustolla.

Opetan Vanhan Testamentin lukukappaleesta.

1. Moos. 15: 1–6

Abramille tuli näyssä tämä Herran sana: ”Älä pelkää, Abram. Minä olen sinun kilpesi, ja sinun palkkasi on oleva hyvin suuri.” Abram sanoi: ”Herra, minun Jumalani, mitä sinä minulle antaisit? Olenhan jäänyt lapsettomaksi, ja minun omaisuuteni perii damaskolainen Elieser.” Abram sanoi vielä: ”Ethän ole antanut minulle jälkeläistä, ja siksi palvelijani saa periä minut.” Mutta hänelle tuli tämä Herran sana: ”Ei hän sinua peri, vaan sinut perii sinun oma poikasi.” Ja Herra vei hänet ulos ja sanoi: ”Katso taivaalle ja laske tähdet, jos kykenet ne laskemaan. Yhtä suuri on oleva sinun jälkeläistesi määrä.” Abram uskoi Herran lupaukseen, ja Herra katsoi hänet vanhurskaaksi.

Raamatunkohta haastoi opetusta tehdessä. Voin kyllä jäädä pohtimaan tämän yksittäisen kohdan sisältöä ja sen antamaa ymmärrystä, mutta vielä hyödyllisempää on lukea se asiayhteydessään. Asiayhteydessä lukeminen ja pohtiminen tarkoittaa käytännössä 1. Moos. 12 – 25 lukujen lukemista ja pohtimista. Tälläinen lukumatka kannattaa. Mielellään haluamme Jumalalta “voimasanoja” joilla voimme taas kirmata jatkamaan iloista vipellystämme. Parempaa on kuitenkin pysähtyä ja jäädä katselemaan kaikkea Jumalan sanan ääressä. Näin voimme vahvistua jo ennalta elämän tilanteisiin, kartuttaa viisautta ja ymmärrystä, sekä saada lohdutusta joka ottaa syliin surun kohdatessa. On siis parempi pysähtyä kokemaan Jumalan sanaa, kuin raapaista ohimennen voimaa vaellukseensa.

Tervetuloa ohjelman pariin!

Jälkikirjoitus 28.10.2019

Kuuntele ohjelma tästä linkistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *