Andreas meininki – hyvä meininki

Joskus jotkin asiat muuttuvat niin arkisiksi, ettei niitä enää huomaa. Eilen pyörittelin rukouskalenterin välissä säilyttämääni Operaatio Andreas vihkosta. Olen vihkoon kirjoittanut henkilöiden nimiä ja rukoillut näiden puolesta. Ajan saatossa vihkosen muu sisältö on jäänyt taka-alalle. Nyt luin lyhyen nelisivuisen vihkosen kannesta kanteen ja totesin sen olevan täyttä rautaa jaettavaksi. Alla vihkonen valokuvina, rukoilen että se voisi sytyttää sinua elämään rukoille toisten puolesta, jopa yhdessä sopien toisten kanssa.

Jumalan tarve

Monesti olen ajatellut blogata, mutta moni kirjoitus on jäänyt kirjoittamatta. Monta teemaa on ollut mielessä, olen niitä halunnut kirjoittamalla työstää, mutta kaiken muun työstämisen keskellä blogiin kirjautuminen on jäänyt.

Jumalan tarve – on pyörinyt mielessäni. Nyt bloggaan Jumalan tarpeesta.

On kaksi lähestymissuuntaa kysymyksenomaiseen termiin “Jumalan tarve”. Ehkä lähdemme liikkeelle kysymyksellä: “Mihin minä Jumalaa tarvitsen?” Kysymys on kaikinpuolin oikea. On hyvä kysyä mihin minä Jumalaa tarvitsen. Omista lähtökohdistaan kysymyksen ympärille saattaa rakentua erilaisia vastausmalleja jotka heijastavat elämän hyviä ja etenkin huonoja puolia. Jumala saatetaan nähdä elämän täyttäjänä, hyvän antajana, ongelmien ratkaisijana. Tässä ei varmastikkaan ole mitään väärää.

No, mikä sitten on toinen lähestymissuunta? Se on Raamatun ilmoitus. Raamattu kyllä kertoo mihin me Jumalaa tarvitsemme – se on yksi Raamatun tarkoituksista.

Jumalan tarve – toisille se on ilmeisempi, toisille kysymys on hyvinkin kaukainen. Kuitenkin on niin että kysymys on yhtä läheinen meille kaikille. Raamattu nimittäin piirtää pienen ympyrän. Lähtöpisteessä Jumala luo kaiken tämän mitä näemme ja olemme. Hän luo meidätkin, hän luo meidät elämään yhteydessään – suhteessa Häneen. Tässä on lähtöpiste. Sitten tulee seuraava piste. Tämä piste on syntiinlankeemus. Ihminen rikkoi Jumalaa vastaan, aloitti kapinan ja joutui lähtemään matkoihinsa. Suhde meni niin sanotusti kiertoon. Tässä kiertolaisuudessa kuljemme elämämme keskellä, tämä on kolmas piste kiertoliikkeessämme. Sitten tulee kuolema, iso musta piste kaiken jälkeen. Tämän jälkeen onkin piste, jossa olemme jälleen Jumlan edessä, mutta saavumme paikalle kapinallisina, syntisinä, suhteemme särkeneinä.

Kiertoliikenne jakaantuu kahteen osaan. On osa, jossa ollaan Jumalan edessä ja osa, jossa ollaan pois Jumalan edestä. Ensimmäisessä osassa ollaan aluksi synnittömiä, ja kun tuolle osa-alueelle palataan jälleen, niin olemme syntisiä. Eli syntiinlankeemuksen jälkeen, kun ihminen kuoleman jälkeen kohtaa Jumalansa, niin hän kohtaa tämän syntisenä, eli Häntä vastaan kapinoivana. Luonnollisesti tässä on ongelma ja tämän ongelman ratkaisemiseen on ihmisellä Jumalan tarve.

No kaikki ei ole tässä, mutta tässä on Jumalan tarve. Raamattu kertoo tarpeestaamme. Se myös kertoo millainen Jumala meillä on. Tähänkin kysymykseen voisimme lähteä etsimään vastausta toista tietä, mutta vain Raamattu kertoo millainen Jumala meillä on – Jumala ilmoittaa itsensä Raamatussa.

Näin siis on, Jumalan tarvetta on hyvä käydä tutkimaan, vaikka ei tänään kokisi siihen tarvetta. Jos edellä kertomani kierto pitää paikkansa, on aihepiiriin paneutuminen mitä suurinta viisautta – ensisijainen tehtävä elämässä. Olisi aika hassua olla mitenkään varautumatta tuohon jälleennäkemiseen, joka on väistämättä edessä.

No tietysti tästä lyhyestä bloggauksesta jää kysymys – mikä on sitten oikea varautuminen tähän jälleennäkemiseen?

En voi sivuttaa tätä kysymystä, annan linkin – kilauta sitä ja kuuntele mitä sanon Raamatusta, Jumalan sanansaattajasta – tässä linkki.

 

Kirjoituksia kesän Uusi Tie lehdissä

Kirjoitin kaksi hartauskirjoitusta kesän Uusi Tie lehtiin. Ensimmäinen, viikon 25 lehdessä, käsittelee teemaa Tien raivaaja. Teeman pohjana on Raamatun kertomus hetkestä, jossa Johannes kastaja ympärileikattiin ja sai nimensä. Tien raivaaja teema onkin itselleni ollut hyvin läheinen, olen teemasta tehnyt Tehdään tietä Raamattuavain opetussarjan, voit kuunnella opeussarjan tästä linkistä (Huom! Kuuntele opetukset päivämäärä järjestyksessä.)

Yleensä kun tarttuu itselleen hyvin läheiseen aiheeseen, niin saattaa käydä niin ettei tule käytyä kunnolla läpi mitä muuta tuttu Raamatunkohta puhuu. Hartauskirjoituksessa juutuin yhteen asiaan tekstissä, tästä en aiemmassa opetussarjassa puhunut. Tekstissä on läsnä monin tavoin epäilykset. Lisää sitten viikon 25 Uusi Tie lehdessä.

Toinen kirjoitus on viikolla 27, sen teemana on Armahtakaa. Tämäkin teema on elänyt itselleni pitkään, voisi olla että aihepiiristä oleva Raamattuavain opetus olisi Voita paha hyvällä (voit kuunnella opetussarjan tästä linkistä). Nyt käsillä oleva teksti kertoo aviorikoksesta kiinni otetusta naisesta ja kivittämisestä. Tämäkin teksti vei totutuilta uriltani toisaalle. Armahtakaa tulee kohti meitä jokaista ja kutsuu meitä antamaan itsellemme mahdollisuuden ottaa armo vastaan, armahtamaan itseään. No tästäkin sitten lisää viikon 27 Uusi Tie lehdessä.

Uusi Tie lehden verkkosivut löytyvät tästä linkistä. Lehti kannattaa tilata itselleen, hengellinen viikkolehti tarjoilee monenlaista merkittävää sisältöä viikkoon. Tilaussivulle pääset tästä linkistä. Vanha kunnon idea on myös tilata lahjaksi toisille lehteä, lehden kautta Jumala puhuu monin tavoin lukijoilleen. (Huom. nämä eivät ole maksettuja mainoksia, nämä ovat ilon ajatuksia, jotka nousevat juuri lukemani lehden äärestä.)