Aina ei ole kivaa

Viikonloppuna olin tutussa vastuutehtävässä. Olen suuresti nauttinut näistä hetkistä, näen palvelun tärkeänä ja saan siitä positiivista palautetta. Nyt kuitenkin lopputulos oli, että ajattelin “tämä voisi olla nyt tässä” – eli että tästä vastuusta voisi jäädä pois.

On hyödyllistä mitettiä aina mikä on tärkeää ja mikä ei niin tärkeää – missä minua tarvitaan ja missä en ole välttämätön. Mutta tämän kaiken keskellä on hyvä tiedostaa, että aina ei ole kivaa, vaikka tärkeän asian eteen näkee vaivaa.

Hengellinen sodankäynti on totta. Kun olin tuossa hengellisessä vastuutehtävässä, niin toki sielunvihollinen, joka vastustaa kaikkea hengellistä työtä nousee ja tulee kohti. Enhän minä voi kuvitella että voisin säästyä hänen hyökkäyksiltään – varsinkin väsyneenä kaiken vaivannäön jälkeen.

Toisinaan voimme harhautua näiden hyökkäysten keskellä (tuli ne millä tavalla hyvänsä) ajattelemaan, että tämä ei nyt ole minun paikkani. Tällä bloggauksella haluan haastaa sinua muistamaan, että sielunvihollinen haluaa hiljentää meidän, hän haluaa meidät pois sieltä missä Jumalan sanaa tarvitaan ja kaivataan. On hyvä olla viisas kun käy pohtimaan tuntemuksiaan ja tekemisiään – aina ei ole kivaa, vaikka tekee juuri sitä mitä tuleekin tehdä.

Taas mennään

Taas mennään. Blogini hiljaiselo kääntyi päälaelleen – elämä on tällaista. Silläaikaa kun en käynyt blogia pitämässä hakkerit alkoivat askartelemaan sivuston kimpussa. Lopputulemana oli toimimattomat sivut. Niiden toimitakuntoon palauttamiseen tarvitsi monenlaista apua – kiitos jokaiselle auttajalle! Nyt sivusto on kunnossa ja bloggaaminen voi jatkua.

Se että joku hyökkää sivustoa vastaan ja rikkoo sen, tuntuu kuin olisi joutunut rikoksen kohteeksi. Ajassamme monilla on materiaalista omaisuutta, mutta kyllä meillä on myös sähköisessä muodossakin olevaa omaisuutta. Toisen sähköistäkään omaisuutta ei saa rikkoa ja näin aiheuttaa vahinkoa toiselle.

No tämä tästä aiheesta, mutta samalla siitä eteenpäin. Elämä on samankaltainen. Toisinaan eteemme vyöryy asioita joiden kanssa joudume paljon viettämään aikaa. Jos väsymme ja jätämme toimemme, niin monesti joku ottaa tilanteen hallintaan hyödyntäen meidän vetäytymistä. Tämän tähden on hyvä miettiä tarkkaan päämäränsä ja toimensa. Olla sopivansuurilla panoksilla mukana alusta loppuun saakka.

Uusi avioliittolaki astuu voimaan 1.3.2017. Teemaan liittyen kävin kolmiosaisen keskustelun teologian tohtori Niilo Räsäsen kanssa. Niilo on yhdessä vaimonsa Päivin kanssa kirjoittanut kirjan Mistä on kysymys? Avioliitto. Kyseinen kirja on rakentava puheenvuoro Raamattuun pohjautuvan näkemyksen avaamiseksi. Kutsun sinut keskustelun pariin vahvistamaan, tai löytämään ymmärrystä siitä miten Raamatussa Jumala avioliiton esille tuo.

Kuuntele keskustelusarja avaimia.net kanavalta tästä linkistä.