Tulkaa, palatkaamme Herran luo!

Kuuntele bloggaus:

Opetan Raamattubuffet ohjelmassa Pääsiäissunnuntaina. Teksti, johon opetus tuli valmistaa alkaa sanoilla: “Tulkaa, palatkaamme Herran luo!”.

Tekstistä ja nauhoitustilanteesta on tekstikatkelma jäänyt pyörimään mieleen kuin pätkä jostakin hittikappaleesta. “Tulkaa, palatkaamme Herran luo!” – “Tulkaa, palatkaamme Herran luo!”.

Aamulla heräillessäni katselin kuvaa jonka teksti ajatuksiin luo. Siinä toinen toiselle vääryytensä tunnustaen kehoittaa ja kannustaa muitakin lähtemään liikkeelle. Tekstin luoma kuva on täynnä parannusta ja Herran, Jumalan, luo kääntymistä. Kaikkea sävyttää nouseva aurinko. Hetki johon sanat kaikuvat on aamunkoitto. Aamunkoitosta ihmisvirtoineen nousee valtava päivä. Päivä jossa yhä useampi ja useampi tekee parannusta ja kääntyy Jumalan puoleen. Tuo päivä on niin ihana, että sen tahtoisin nähdä.

“Tulkaa, palatkaamme Herran luo! Hän on raadellut, mutta hän myös parantaa, hän on lyönyt, mutta hän myös sitoo haavat. Vain päivä tai kaksi, ja hän virvoittaa meidät, kolmantena päivänä hän nostaa meidät ylös, ja niin me saamme elää ja palvella häntä. Ottakaamme opiksemme, pyrkikäämme tuntemaan Herra! Hän tulee, se on varmaa kuin aamun koitto. Hän tulee kuin sade, kuin kevätsade, joka kastelee maan.” Hoos. 6:1-3

*) Raamattubuffet Radio Dein taajuksilla sunnuntaisin kello 12 (ei kesä-heinä- ja elokuussa). Ohjelma on kuultavissa myös avaimia.net kanavalla.

Kumpi on suurempi

Kuuntele bloggaus:

On olemassa monenlaista kikkailua. Sosiaalisessa mediassa jokin aika sitten törmäsi KUHA kikkailuihin. Kuha laittaa sanat soipivaan järjestykseen. Sopivasti sanaa käyttäen saa siis kuha-kalan tekemään yhtä ja toista, vaikka muusta olisi kysymys.

Aikoinaan kuulin puujalkavitsin: “Kumpi on parempaa kuin kaurapuuro”. Vitsi on siinä, ettei ole kyse kysymyksestä, vaan väitteestä. Tässä hengessä otsikoin bloggauksen: “Kumpi on suurempi”.

Kumpi tai kuha, se siitä. Ihmisessä on kaksi puolta, toinen on sisällä ja toinen ulkona. Olkoon rajapintana vaikka iho, tai ihoamme peittävät vaatteet. Kumpi on suurempi – nyt lisään kysymysmerkin perään. Kumpi on suurempi – ulkoinen vai sisäinen ristiriita?

Aamukuudelta lumitöiden parissa heräsi tarve blogata. Outoa, että juuri ulkoinen toiminta herättää monesti tämän halun. Mikä suhde ulkoisella ja sisäisellä oikein on? Viimeksi bloggaamisen käynnisti viidenkilometrin soutu kuntosalilla.

Kun saamme liikuntaa, toimintaa ja muutenkin kuluttaa  keräämämme ravintoa kuin myös henkistä pääomaamme, voimme paremmin ja tästä kulutuksesta syntyy ajatuksia, ideoita – jotain uutta.

Nyt en halua kuitenkaan puhua liikunnasta. Haluan nostaa esiin ristiriidat. Sisäiset ristiriidat. Ja miksi?

Siksi että koen tarvetta asetella bloggaamalla asioita järjestykseen. Väitän nimittäin, että jos sisäiset ristiriidat on hoidossa, ulkoisten ristiriitojen kanssa pärjää paremmin. Toisaalta ulkoiset ristiriidat aiheuttavat sisäisiä ristiriitoja, mutta jos niiden kanssa osaa pärjätä, osaa myös ulkoistenkin.

Selittelemättä asian ytimeen. Raamatun kautta meille puhuu elävä Jumala. Hänen sanansa ja tahtonsa on talletettu Raamattuun. Jos elämämme on tavalla tai toisella ristiriidassa tämän sanan kanssa, joudumme kestämättömään taisteluun. Olemme ristiriidassa Jumalan kanssa.

Vain vastaamalla ristiriitaan Jumalan sanan, Raamatun, suhteen – voimme saavuttaa rauhan,  rauhan joka kestää ulkoisia paineita. Ojentautuessamme Raamatun sanan mukaan, meillä tulee olemaan puolustaja, joka on itse Jumala – Jumala jonka edessä olemme myös ollessamme ristiriidassa Hänen sanojensa kanssa.

Ps. Kuuntele aiheeseen liittyvä Raamattuavainopetus – Järki ja viisaus