Keskeneräinen

Kuuntele bloggaus:

Monet bloggaukset ovat alkaneet muhimaan mielessäni kuntosalin soutulaitteella aamu seitsemän maissa. Tänään siinä neljän kilometrin kohdalla mietin keskeneräisyyttä. Totesin, että joudun niin monesti toimimaan keskeneräisenä.

Vierailin edellisenä päivänä sairaalassa ystäväni luona. Hän ei puhu vielä suomea. Englantikaan ei ole paras mahdollinen, kuten ei minullakaan. Jossakin vaiheessa vierailua olimme siinä pisteessä, että jouduin toteamaan hänelle: en ymmärrä. Lisäsin sitten siihen, ettei hänkään ymmärrä ja täydensin juttua hänen kokemuksellaan, ettei sairaalassakaan ymmärretä. Päättelin hänelle: “Hienoa, kiva paikka!”. Nauroimme ja otimme muutamat selfiet ennen kuin jatkoin matkaa.

Valmistelen Raamattuavain opetussarjaa nimeltä Herkkyys Pyhän Hengen äänelle. Opetusviikko tulee ulos 1. Helmikuuta alkavana viikkona Radio Dein taajuuksilla arkiaamuisin kello 7:15 ja koko päivän avaimia.net kanavalla internetissä.

Opetusarjan teema korostaa keskeneräisyyttä. Emme voi koskaan olla todellisessa elämässä valmiita jokaiseen hetkeen. Joudumme käymään liikkeelle keskeneräisenä. Tietysti voimme jäädä odottamaan valmistumista, mutta en usko sitä koskaan tapahtuvan – todellisuus menee kuitenkin omaa rataansa. Meidän on mentävä keskeneräisenä.

Aikoinaan Exit yhtye julkaisi levyn nimeltään Keskeneräinen. Levy oli likipitäen ensikosketus kyseiseen yhtyeeseen. Tuosta lähtien olen nähnyt keskeneräisyyden asiana, jonka kanssa elämme. Ehkä sitä ennenkin olen sen huomannut, mutta levyn myötä asia heräsi ikäänkuin henkiin tajunnassani.

Raamatusta olen ymmärtänyt, että olemme täällä eläessämme keskeneräisiä, mutta kerran Taivaassa asia on toisin. Keskeneräisyyden ymmärtäminen on siis todellisuuden näkemistä. Todellisuudessa on hyvä kulkea, ei ole tarvetta jäädä odottamaan sellaista, jota ei ole tulossa. Keskeneräisenä tarvitsemme apua, tarvitsemme sitä toisiltamme, mutta myös Jumalalta. Tämä on hyvä tila.