1.-6.2. 2016, Raamattuavain, Herkkyys Pyhän Hengen äänelle

Opetan Kansanlähetyksen Raamattuavain ohjelmissa viikolla 5/2016. Maanantaista perjantaihin ohjelmat tulevat kello 7:15 Radio Dein taajuuksilla ja ovat koko päivän kuultavissa myös avaimia.net kanavalla. Lauantai aamuna Radio Dein taajuuksilla tulee Raamattuavain Extra kello 8:35-9:55. Raamattuavain Extrassa opetukset kuullaan ensimmäisen tunnin aikana peräjälkeen ja sitten seuraa keskusteluosuus ja Junioriavain.

Teema opetuksissa on Herkkyys Pyhän Hengen äänelle. Tässä opetusviikon esittely:

Maanantai – Herkkyys Pyhän Hengen äänelle kaiken keskellä

Meidän tullessamme ja mennessä syntyy tilanteita, joihin tarvitsemme Jumalan apua. Voi olla että menemme ja tulemme niin, ettei Jumala tavoita meitä tämän kaiken keskellä. Kuitenkin on niin, että juuri tämän kaiken keskellä on tärkeää olla herkkänä Pyhän Hengen äänelle.

Tiistai – Herkkyys Pyhän Hengen äänelle näkemään tilaisuudet

Pyhä Henki auttaa meitä näkemään mahdollisuuksia. Tämän tähden onkin tärkeää elää herkkänä Pyhän Hengen äänelle, muuten emme ymmärrä oikein tilanteita joita Jumala johdattaa elämäämme.

Keskiviikko – Herkkyys Pyhän Hengen äänelle ymmärtämään mutkat

Emme voi vaatia Jumalaa käyttämään sitä mitä teemme, mutta voimme ryhtyä mukaan siihen, mitä Jumala tekee. Meitä karsitaan ja herkkyys Pyhän Hengen äänelle auttaa ymmärtämään ja suostumaan tähän.

Torstai – Herkkyys Pyhän Hengen äänelle arvostamaan oikein

Toivoisimme olevamme suuressa mukana. Herkkyys Pyhän Hengen äänelle näyttää meille, miten pienissäkin askelissa voimme olla suuressa mukana.

Perjantai – Herkkyys Pyhän Hengen äänelle tuo ilon

Aina emme voi iloita siitä mitä meille tapahtuu. Voimme kuitenkin nähdä Pyhän Hengen kautta kaiken Jumalan silmin. Saattaa olla että kaiken keskeltä löydämmekin ilon aiheita.

Keskeneräinen

Kuuntele bloggaus:

Monet bloggaukset ovat alkaneet muhimaan mielessäni kuntosalin soutulaitteella aamu seitsemän maissa. Tänään siinä neljän kilometrin kohdalla mietin keskeneräisyyttä. Totesin, että joudun niin monesti toimimaan keskeneräisenä.

Vierailin edellisenä päivänä sairaalassa ystäväni luona. Hän ei puhu vielä suomea. Englantikaan ei ole paras mahdollinen, kuten ei minullakaan. Jossakin vaiheessa vierailua olimme siinä pisteessä, että jouduin toteamaan hänelle: en ymmärrä. Lisäsin sitten siihen, ettei hänkään ymmärrä ja täydensin juttua hänen kokemuksellaan, ettei sairaalassakaan ymmärretä. Päättelin hänelle: “Hienoa, kiva paikka!”. Nauroimme ja otimme muutamat selfiet ennen kuin jatkoin matkaa.

Valmistelen Raamattuavain opetussarjaa nimeltä Herkkyys Pyhän Hengen äänelle. Opetusviikko tulee ulos 1. Helmikuuta alkavana viikkona Radio Dein taajuuksilla arkiaamuisin kello 7:15 ja koko päivän avaimia.net kanavalla internetissä.

Opetusarjan teema korostaa keskeneräisyyttä. Emme voi koskaan olla todellisessa elämässä valmiita jokaiseen hetkeen. Joudumme käymään liikkeelle keskeneräisenä. Tietysti voimme jäädä odottamaan valmistumista, mutta en usko sitä koskaan tapahtuvan – todellisuus menee kuitenkin omaa rataansa. Meidän on mentävä keskeneräisenä.

Aikoinaan Exit yhtye julkaisi levyn nimeltään Keskeneräinen. Levy oli likipitäen ensikosketus kyseiseen yhtyeeseen. Tuosta lähtien olen nähnyt keskeneräisyyden asiana, jonka kanssa elämme. Ehkä sitä ennenkin olen sen huomannut, mutta levyn myötä asia heräsi ikäänkuin henkiin tajunnassani.

Raamatusta olen ymmärtänyt, että olemme täällä eläessämme keskeneräisiä, mutta kerran Taivaassa asia on toisin. Keskeneräisyyden ymmärtäminen on siis todellisuuden näkemistä. Todellisuudessa on hyvä kulkea, ei ole tarvetta jäädä odottamaan sellaista, jota ei ole tulossa. Keskeneräisenä tarvitsemme apua, tarvitsemme sitä toisiltamme, mutta myös Jumalalta. Tämä on hyvä tila.