8.11.2015, Raamattubuffet, Kahden valtakunnan kansalaisena

Harvoin hirvittää, kun poistuu Raamattubuffet studiosta nauhoituspäivän jälkeen. Kun nauhoitimme 8.11.2015 radiosta tulevan Raamattubuffet ohjelman – opetus ja keskustelu liikkui sellaisissa teemoissa että hirvittää. Joudumme maailmassa joskus todella kohtaamaan asioita joissa ei ole muuta mahdollisuutta kuin laittaa itsensä kokonaan likoon. Kiitos Herralle, ettei Hän jätä meitä näissä hetkissä yksin.

Nauhoituspäivä on muutenkin jäänyt voimakkaasti mieleen. 1.11.2015 Antakaa toisillenne anteeksi – ohjelmaa tehdessä joutui nieleskelemään ja nauhoituksen päätteeksi annoin Jukka Kallioiselle, joka opetti ohjelmassa, positiivisen palautteen joka muodostui kaiken koskettavuudesta siinä määrin että itku ei ollut kaukana.

Kun kokoonnumme yhteen tekemään Raamattubuffet ohjelmia, niin saamme jokainen paljon. Kiitollisuus saamastaan on kaiken uurastuksen jälkeen päälimmäisenä. Myös tuon nauhoituspäivän ensimmäinen, jo ulos tullut Henri Haatajan opetuksen sisällään pitävä hetki tempaisi mukaansa. Kuinka mahtavaa on yhä uudelleen ja uudelleen nähdä ja kuulla miten monin tavoin Jumala puhuu sanansa kautta.

Raamattubuffet sunnuntaisin Radio Dein taajuuksilla kello 12 ja avaimia.net kanavalla. Ohjelmista muodostuva kirkkovuosi opetuskokoielma löytyy tästä linkistä.

Edellinen Raamattubuffet opetukseni on kuultavissa tästä : 4.Moos. 21:12-20, Usko ja epäusko, Veijo Olli (tästä bloggasin aiemmin – yllätyksenä tullut opetus)

Kuusi vuotta YT-potkuista

Kuuntele bloggaus:


Savon Sanomat uutisoi Iisalmelaisen Normetin valtavista YT-neuvotteluista. Tapaan kuntosalilla työkaverin edellisestä työpaikastani. Kuuden vuoden jälkeen en muista heti hänen sukunimeään. Esikoisen syntymäpäivä on käsillä. Palaan ajatuksissani kuuden vuoden taaksiin syntymäpäiväjuhliin.

Minulla oli ja on edelleen rakas vaimo ja viisi lasta. Esikoisellamme oli  tuolloin syntymäpäivät – hän täytti 19 vuotta. Olimme kaikki koolla. olimme asettautumassa pöytään kun puhelimeni soi. Soitto tuli töistä, menin syrjään puhumaan. Työpaikkani YT-neuvottelut olivat päättyneet joitakin päiviä sitten. Olin lomautettuna olin jo huokaissut helpotuksesta koska soittoa ei ollut kuulunut. Nyt se kuitenkin tuli. Hieman vajaat 20 vuotta tuossa yrityksessä päättyisi kuuden kuukauden irtisanomiseen.

Seuraava työtehtäväni oli käydä allekirjoittamassa irtisanomispaperi ja palata seitsemän päivän kuluttua takaisin töihin irtisanomisajaksi.

Muistan raskaan hetken, kun istuimme pöydän ääressä. Minä, luottamusmies ja kaksi työnantajan edustajaa. Nimi paperiin, paperiin joka päättää pitkän työsuhteen vastoin tahtoani. Jotenkin kuitenkin jo tuossa hetkessä käsitin ja koin ettei minulla ole mitään hätää. Minulla on ehjä perhe joka kestää ja pystyy kannattamaan tälläisessä romahduksessa. Usko elävään Jumalaan kannattaa, ja juuri usko oli ohjannut elämää rakentumaan niin että tämä kolahdus pystyttiin ottamaan vastaan.

Kun ajoin takaisin kotiin, autoradiossa Radio Dein taajuudella Juha Tapio lauloi “kelpaat kelle vaan” sanat. Muistan vielä kohdan matkalla kun koin noihin sanoihin Jumalan tarttuvan ja rohkaisevan minua. Ajan edelleenkin usein tuosta samasta kohdasta.

YT-irtisanomiset päättyvät usein työvelvoitteen loppumiseen. Minun kohdalla piti tehdä kaksi kuukautta töitä ja sitten olin vapaa työvelvoitteesta. Työvelvoitteen keskellä sain pitää muutamia vapaapäiviä joiden tarkoitus oli auttaa uudelleen työllistymisessä. Aluksi työvelvoite tuntui kohtuuttomalta, mutta kun viimeiset turhaksi jääneet muistiinpanoni työnsin yrityksen silppuriin, ymmärsin että sain ikäänkuin aikaa siivota itseni pois entisestä. Lopulta olin kiitollinen tästä irtaantumisajasta.

Näihin ajatuksiin nyt sinkouduin. Heräsin aamulla aikaisin tätä miettimään ja kirjoittamaan. Jumala on johdattanut eteenpäin. Elämä ei YT-potkuihin romahtanut, vaikka kipuja joutuikin kokemaan. En ollut yhtään päivää työttömänä, uusi työsopimus tuli uudesta paikassa vastaan jo irtisanomisajan puolivälissä. Nyt kun tapaan vanhoja työkavereita, saan kertoa kiitollisuudesta jota koen saamiini YT-potkuihin. Jumala voi kääntää tappiotkin voitoksi. Luotan Jumalaan.

11.10.2015 Raamattubuffet, Usko ja epäusko

Aina joskus tulee yllätyksiä ja kaikki ei mene niin kuin suunniteltiin. Minulle sattui kaksi yllätystä. Ensimmäinen oli se, että sain tehtyä yhden “homman” todella paljon nopeammin kuin olin ajatellut sen vievän ja toinen oli se että juuri kun tämän tajusin, tuli peruuntuminen 11.10.2015 opetuksen suhteen. Mitä tällaisessa tilanteessa voisi sitten tehdä? Ei kai muuta kuin lupautua hoitamaan “homman”. Mielyttäväksi lupautumiseen teki se, että kyseessä oli opetus joka pohjautuu yhteen Raamatun lempikohdistani. Toki nyt täytyy heti todeta, että valmistellessa, rukoillen Sanan ääressä huomasin, ettei nyt ei ole tarkoitus käsitellä kohtaa siten kuin tuosta lempikohta-ajatuksesta lähtisin liikkeelle. Lähestymiskulma oli parisataa astetta eri suunnasta ja hyvä niin – oli pakko paiskia töitä Sanan parissa.

Raamattubuffet sunnuntaisin kello 12 Radio Dein taajuuksilla ja avaimia.net kanavalla.

4. Moos. 21:4-9 (Pronssikäärme)

Kiertääkseen Edomin maan israelilaiset lähtivät Horinvuoren luota Kaislamerelle vievää reittiä. Matkalla kansa kävi kärsimättömäksi ja alkoi puhua Jumalaa ja Moosesta vastaan: “Miksi te toitte meidät pois Egyptistä tänne autiomaahan kuolemaan? Täällä ei ole leipää eikä vettä. Aina vain tätä samaa kurjaa ruokaa!” Silloin Herra lähetti kansan kimppuun myrkkykäärmeitä, ja niiden puremiin kuoli suuri joukko israelilaisia. Kansa tuli Mooseksen luo sanomaan: “Me teimme synnin, kun puhuimme Herraa ja sinua vastaan. Rukoile Herraa, että hän ottaisi nämä käärmeet pois meitä ahdistamasta.” Mooses rukoili kansan puolesta, ja Herra sanoi Moosekselle: “Tee käärmeen kuva ja pane se tangon päähän. Jokainen pureman saanut, joka katsoo siihen, jää eloon.” Mooses teki pronssista käärmeen ja pani sen tangon päähän. Kun ne, joita käärmeet olivat purreet, katsoivat pronssikäärmettä, he jäivät eloon.

Opetus lähtee näin:

Luukkaan evankeliumissa ylösnoussut Jeesus kulkee Emmauksen tiellä ja selittää opetuslapsilleen. Hän sanoo: ”Tätä minä tarkoitin, kun ollessani vielä teidän kanssanne puhuin teille. Kaiken tuli käydä toteen, mitä Mooseksen laissa, profeettojen kirjoissa ja psalmeissa on minusta kirjoitettu.” Luuk. 24:44.

Päivän tekstiin yksi lähtökohta on tämä, siis se, että Jeesus on löydettävissä Vanhan Testamentin kirjoituksista…

Ole kuulolla ja anna palautetta tämän bloggauksen kommenttina – olisi ilo kuulla mitä ajatuksia opetus ja koko ohjelma herättää sinussa.