4.10.2015 Vehnänjyvä, Lyhtymessu

WP_20150917_10_45_07_Pro_nettiVehnänjyvä musiikkiryhmä vierailee muutaman kerran Pohjois-Savon Kansanähetyksen toteuttamassa Lyhtymessussa Kuopion Neulamäen kirkossa. Ensimmäinen kerta on 4.10.2015. Vehnänjyvän esittelyn löydät tästä linkistä.

Harjoituksissa selattiin ahkerasti Viisikielinen laulukirjaa ja sieltä valikoitui hyvin tunnettuja ja joitakin vähemmän tunnettuja laulatuslistalle. Innolla odotamme, että saamme kitarat vireeseen ja laulun kulkemaan. Tässä voit olla mukana kun saavut viettämään kanssamme messua Neulamäen kirkolle 4.10.2015 kello 16 alkaen.

Viimeksi kun olimme paikalla, niin seurakunnan joukosta kesken ensimmäisten kappaleiden tuli eräs mies huuliharpun kanssa viereeni. Hän halusi soittaa mukana. Siinä sitä yritettiin kesken kappaleen saada yhteissoittoa sujumaan. Ihan nappiin kaikki ei mennyt, mutta oli mukavan elävä tilanne – harvoin kirkossa tälläiseen on törmännyt.

 

13.9.2015 Raamattubuffet, Jumalan huolenpito kuultavissa

Sain opettaa Raamattubuffet ohjelmassa 13.9.2015. Ohjelma on kuultavissa Kansanlähetyksen avaimia.net kanavalla tästä linkistä:

Apt. 20:32-35, Jumalan huolenpito, Veijo Olli

Ohjelmaan liittyen olen blogannut aiemmin tässä kalenterin alla. Oli todella ilo saada paneutua käsillä olevaan Raamatun kohtaan, jakaa saamastaan ja käydä kokemaan kaikesta käynnistynyttä keskustelua. Raamattubuffet ojelmassahan opetetaan ja keskustellaan opetuksesta, käsillä olevasta tekstistä ja pyhäpäivän teemasta.

2015-09-10-4366_netti

Ohjelman tullessa ulos lomailin vaimoni kanssa Kroatiassa ja mielessäni oli voimakkaasti se, että aina on mahdollista ettei pääse palaamaan rakkaittensa luokse reissuiltaan. Jokaisen matka täällä päättyy joskus ja silloin opetukseen talletetut Paavalin sanat antavat voimakkaasti lohtua – on vain pidettävä siihen asti esillä Jumalan sanaa ja ohjattava kaikkia sen vaikutuspiiriin.

”Jätän nyt teidät Jumalan ja hänen armonsa sanan haltuun, sen sanan, jossa on voima rakentaa teitä ja antaa perintöosa kaikkien pyhitettyjen joukossa.”

Apt. 20:32

Toivon, että kuuntelet ohjelman.

Evankelista

Kuuntele bloggaus:

Minut valtasi halu kaivaa esiin eräs todistus. Olen suorittanut “Kolmannen vuosituhannen evankelista” koulutuksen.

Kolmannenvuosituhannenevankelista

Kaivoin todistuksen esiin ja sitä tutkiessa muistin koulutuksen viimeisinä päivinä annetun tehtävän. Tehtävä oli kirjoittaa kirje, jonka kirjoittaisi vuosien päähän itselleni. Mielessäni ajattelin että kirjeen aika oli viisivuotta ja siten sitä innolla kävin etsimään. Kirje kuitenkin alkoi: “Täytän ensiviikolla 47 vuotta.” – tämä päivitti tehtäväkuvauksen oikeaan aikaan, mutta parempi myöhään kuin ei millonkaan. Katsoin nyt lähemmäs viiden vuoden jälkeen, olinko nähnyt näihin päiviin oikein.

Hassua, olisin todellakin voinut nyt kirjoittaa kirjeen samoilla sanoilla. Koska kirje on yksityiskirje, en voi kuitenkaan siitä tässä enempää kertoa.

Kirjeen luettuani huomasin toisenkin kirjoitustehtävän, tehtävässä piti kirjoittaa kutsumuksesta. Hetken ihmettelin tekstiä ja sen jälkeen kirjoittamaani Raamatunkohtaa. En tiedä miten järkevää on jakaa blogissa näin intiimiä kirjoitusta, mutta minut on vallannut halu kertoa jotain siitä mitä tuolloin olin kutsumuksen alle kirjoittanut.

WP_20150902_18_06_56_Pro

Olin kirjoittanut näin: “Koen, että Jumala kutsuu minua vaikuttamaan ilmapiiriin, tuomaan yläilmoihin karkaavat ajatukset ihmisen tasolle. Ratkomaan ristiriitoja ja löytämään kauneutta ja hyvyyttä kaiken keskelle.” (Kirjoitettu 11.12.2010)

Tälläisiä sitä pieni ihminen on kokenut evankelistakoulutuksen toiseksi viimeisenä päivänä. Miten sitten tämä on kestänyt aikaa? Itse olen jäävi arvioimaan, joten en pohdi sitä. Luen uudelleen ja uudelleen kirjoittamaani ja kysyn itseltäni löydänkö tämän saman kutsun edelleen?

Ja se Raamatunkohta, se oli Matteuksen evankeliumin viidennen luvun yhdeksäs jae:

“Autuaita rauhantekijät: He saavat Jumalan lapsen nimen”