Läheisyys on hieno asia

Ensimmäinen bloggaus kotisivujen alla. Tämän bloggauksen myötä päättyynee kirjoittaminen Elämästä, kuolemasta, rakkaudesta ja vapaudesta blogiini bloggeriin. Blogi jää olemaan – monia artikkeleja sieltä luetaan edelleen ja monin tavoin uskon ettei sen tuottaminen ole ollut turhaa.

WP_20150130_10_57_00_Pro_netti

Olen valmistellut 1.2.2015 Kuopion Neulamäen kirkossa olevaa Sanan ja Yhteyden illan opetusosuuttani. Aina ei kaikki mene niin kuin ajattelemme. Raamattu opastaa sanomaan “Jos Herra tahtoo, niin me elämme ja teemme sitä ja sitä.” Jaak. 4:15. Minun oli tarkoitus olla samalla aiheella puhumassa 25.1. Iisalmessa, mutta tulin kipeäksi enkä voinut palvella tehtävässä. Enpä siinä mitään muuta voinut kuin sairastaa, kuten jokainen meistä kun sairaus sattuu kohdalle.

“Jeesus usko” on aihe johon olen halunnut perehtyä. Tuo aihe on ollut kaverinani pitkään. Kerran eräs lähetystöntekijä esitti väitteen, että uskonnollisuus ei johda uskoon. Tämä lyhyt toteamus generoitui kuvaksi mielessäni. Nyt kun aihe on jälleen ajakohtaisena itselleni, piirsin kuvan uudelleen ajatuksen sisäistämiseksi. Uskonnollisuuden ja Jeesus uskon ero on valtava. Eroa pohtiessa ymmärtää, että Paavali Raamatussa toteaa uskomme hullutukseksi:

“Jumala on kyllä osoittanut viisautensa, mutta kun maailma ei omassa viisaudessaan oppinut tuntemaan Jumalaa, Jumala katsoi hyväksi julistaa hulluutta ja näin pelastaa ne, jotka uskovat. Juutalaiset vaativat ihmetekoja, ja kreikkalaiset etsivät viisautta. Me sen sijaan julistamme ristiinnaulittua Kristusta. Juutalaiset torjuvat sen herjauksena, ja muiden mielestä se on hulluutta, mutta kutsutuille, niin juutalaisille kuin kreikkalaisillekin, ristiinnaulittu Kristus on Jumalan voima ja Jumalan viisaus.” 1. Kor. 1:21-24

Usko_Jeesukseen-UskonnollisuusUskonnollisuudessa voi olla kyseessä monenlaisesta, Jeesus uskossa on kyse Jeesuksesta. Yksipuolisesti ajateltuna uskonnollisuudessa ollaan omien tarpeiden ja odotusten ääressä ja Jeesus uskossa ollaan taas elävän Jumalan kanssa tekemisissä.

Mietin, mistä näitä kuvia tulee? Viivoista ja väreistä – asioista ja niiden suhteista. Jeesus uskossa kanssamme on elävä Jumala, jonka seurassa uskomme saa viivoja ja värejä, ymmärryksemme kasvaa ja näemme paremmin – emme ajaudu kauemmaksi kaikkeen sekamelskaan, vaan pääsemme läheisyyteen.

Jälkikirjoitus:

Nyt on uusi blogi kirjoitettu olemaan. Aika näyttää millaiset siivet blogi saa. Ajassamme tavoitellaan suurta, viraalista räjähdystä. Kuitenkin on niin, että suuri huomio haihtuu yhtä nopeasti kuin tuleekin. Huomio vaatii aina uutta uhria tyytyäkseen. Ehkä en voi saavuttaa mitään suurta, mutta haluan vaikuttaa – siksi bloggaan.

Dramatisointi | Jeesus ja Bartimaios

2010 tein dramatisoinnin Jeesuksen ja sokean Bartimaioksen kohtaamisesta. Kyseinen Raamatun kertomus löytyy Markuksen evankeliumin 10 luvun 46-52 jakeista.

En enää muista selkeästi miksi dramatisointiin päädyin, saattaa olla että sen tekeminen aktivoitui poikettuani Lasten Mission järjestämällä ROL-kurssilla. Kurssilla opetetaan miten Raamattua opetettaan lapsille.

Jeesus ja Bartimaios on ainakin kerran tullut radiosta Kansanlähetyksen ohjelman yhteydessä, muuten se on jäänyt lojumaan pöytälaatikkooni. Nyt kun vuosien jälkeen kuuntelin sen, toivon että se saisi löytää yhä uusia kuulijoita.

1.2.2015 Sanan ja Yhteyden ilta, Neulamäki, Kuopio

Sunnuntaina 1.2.2015 kello 16 alkaen Kuopion Neulamäen kirkossa vietetään Kansanlähetyksen Sanan ja Yhteyden iltaa. Olen opettamassa illassa ja myös Vehnänjyvä musiikkiryhmän mukana.

Vehnänjyvän soittolistalta voisi paljastaa vaikka Viisikielisestä löytyvä Ilman sua kappale, numero 101. Tuo kappale sai kovasti vastakaikua vieraillessamme vankilassa musisoimassa. “Ilman sua elämäni vailla selvää suuntaa on, ilman sua kaikki tyhjiin raukeaa…”.

Tarina | Mitä rakkaus on?

Vuosia sitten osallistuin Savon Sanomien järjestämään kirjoituskilpailuun. Kilpailun tarinaan piti mahduttaa termit/sanat Rock, Rakkaus ja Pankkikortti.

Laatimani kirjoituksen nimeksi muodostui Mitä rakkaus on? Valitettavasti kirjoitus ei noussut muiden kirjoitusten joukosta tuomarien huomion kohteeksi, vaikka itse olinkin siihen tyytyväinen. Luonnollisesti harmittelin sitä, että kilpailun voitti kertomus jossa maalattiin negatiivisin sanankääntein, kun itse olin valinnut otteeksi positiivisen tematiikan.

2011 kirjoitus tuli mieleeni ja tein siitä äänikertomuksen. Tässä pöytälaatikkobloggauksessa päästän sen matkaan, tosin on se kerran tullut radiostakin ulos.

 

25.1.2015 Raamattubuffet | 5. Moos. 32:36-39

Toimitan Kansanlähetyksen Raamattubuffet ohjelmaa. Ohjelma tulee Radio Dein taajuuksilla sunnuntaisin kello 12 ja on kuultavissa myös avaimia.net kanavalla jo samana päivänä. Ohjelmassa on Raamatun opetus pyhäpäivän tekstistä, sekä keskustelu siitä.

25.1.2015 olen mukana ohjelmassa myös opettajan ominaisuudessa. Opetan Vanhan Testamentin lukukappaleesta:

Vanha Testamentti on kirja, johon itse Herra Jeesus on ottanut kantaa. Hän sanoi kuolleista noustuaan opetuslapsilleen: “Tätä minä tarkoitin, kun ollessani vielä teidän kanssanne puhuin teille. Kaiken sen tuli käydä toteen, mitä Mooseksen laissa, profeettojen kirjoissa ja psalmeissa on minusta kirjoitettu.” Luuk. 24:44. Vanha Testamentti koostuu Mooseksen laista, profeettojen kirjoista ja psalmeista – kun Uuden Testamentin sivuilla puhutaan Raamatusta, kirjoituksista, niin silloin viitataan myös näihin. Vanha Testamentti oli Jeesuksen ajan Raamattu….”

–> Tässä linkki ohjelmaan, ohjelman voit kuunnella avaimia.net kanavalta

19.-24.1.2015 Raamattuavain | Kutsumuksen palapeli

Kansanlähetyksen Raamattuavain ohjelmat tulevat arkisin kello 7:15 ja lauantaisin alkaen kello 8:35 Radio Dein taajuuksilla. Mikäli asuinpaikkakunnallasi ei Radio Dei kuulu, niin radiot.fi sivuston kautta voit kuunnella sitä, tai ladata radiot.fi sovelluksen älypuhelimeesi tai tablettiisi ja tehdä niistä monipuolisen radion.

Opetan 19.1. akavalla viikolla opetussarjan Kutsumuksen palapeli Raamattuavain ohjelmissa.

2014-11-01-01_kelmu_netti

“Elämässä on tärkeää löytää kutsumus. On olemassa joitakin sen löytymistä edistäviä asioita, paloja. Kutsumuksen palapeli opetussarja tahtoo löytää ensimmäisiä palasia, palasia joiden jälkeen paloja alkaa löytyä kuin itsestään.”

26.1.2015 alkaen opetussarja on kuultavissa myös avaimia.net kanavalla, Kansanlähetyksen kanavalla netissä. –> tässä linkki opetukseen!