Läheisyys on hieno asia

Ensimmäinen bloggaus kotisivujen alla. Tämän bloggauksen myötä päättyynee kirjoittaminen Elämästä, kuolemasta, rakkaudesta ja vapaudesta blogiini bloggeriin. Blogi jää olemaan – monia artikkeleja sieltä luetaan edelleen ja monin tavoin uskon ettei sen tuottaminen ole ollut turhaa.

WP_20150130_10_57_00_Pro_netti

Olen valmistellut 1.2.2015 Kuopion Neulamäen kirkossa olevaa Sanan ja Yhteyden illan opetusosuuttani. Aina ei kaikki mene niin kuin ajattelemme. Raamattu opastaa sanomaan “Jos Herra tahtoo, niin me elämme ja teemme sitä ja sitä.” Jaak. 4:15. Minun oli tarkoitus olla samalla aiheella puhumassa 25.1. Iisalmessa, mutta tulin kipeäksi enkä voinut palvella tehtävässä. Enpä siinä mitään muuta voinut kuin sairastaa, kuten jokainen meistä kun sairaus sattuu kohdalle.

“Jeesus usko” on aihe johon olen halunnut perehtyä. Tuo aihe on ollut kaverinani pitkään. Kerran eräs lähetystöntekijä esitti väitteen, että uskonnollisuus ei johda uskoon. Tämä lyhyt toteamus generoitui kuvaksi mielessäni. Nyt kun aihe on jälleen ajakohtaisena itselleni, piirsin kuvan uudelleen ajatuksen sisäistämiseksi. Uskonnollisuuden ja Jeesus uskon ero on valtava. Eroa pohtiessa ymmärtää, että Paavali Raamatussa toteaa uskomme hullutukseksi:

“Jumala on kyllä osoittanut viisautensa, mutta kun maailma ei omassa viisaudessaan oppinut tuntemaan Jumalaa, Jumala katsoi hyväksi julistaa hulluutta ja näin pelastaa ne, jotka uskovat. Juutalaiset vaativat ihmetekoja, ja kreikkalaiset etsivät viisautta. Me sen sijaan julistamme ristiinnaulittua Kristusta. Juutalaiset torjuvat sen herjauksena, ja muiden mielestä se on hulluutta, mutta kutsutuille, niin juutalaisille kuin kreikkalaisillekin, ristiinnaulittu Kristus on Jumalan voima ja Jumalan viisaus.” 1. Kor. 1:21-24

Usko_Jeesukseen-UskonnollisuusUskonnollisuudessa voi olla kyseessä monenlaisesta, Jeesus uskossa on kyse Jeesuksesta. Yksipuolisesti ajateltuna uskonnollisuudessa ollaan omien tarpeiden ja odotusten ääressä ja Jeesus uskossa ollaan taas elävän Jumalan kanssa tekemisissä.

Mietin, mistä näitä kuvia tulee? Viivoista ja väreistä – asioista ja niiden suhteista. Jeesus uskossa kanssamme on elävä Jumala, jonka seurassa uskomme saa viivoja ja värejä, ymmärryksemme kasvaa ja näemme paremmin – emme ajaudu kauemmaksi kaikkeen sekamelskaan, vaan pääsemme läheisyyteen.

Jälkikirjoitus:

Nyt on uusi blogi kirjoitettu olemaan. Aika näyttää millaiset siivet blogi saa. Ajassamme tavoitellaan suurta, viraalista räjähdystä. Kuitenkin on niin, että suuri huomio haihtuu yhtä nopeasti kuin tuleekin. Huomio vaatii aina uutta uhria tyytyäkseen. Ehkä en voi saavuttaa mitään suurta, mutta haluan vaikuttaa – siksi bloggaan.

Dramatisointi | Jeesus ja Bartimaios

2010 tein dramatisoinnin Jeesuksen ja sokean Bartimaioksen kohtaamisesta. Kyseinen Raamatun kertomus löytyy Markuksen evankeliumin 10 luvun 46-52 jakeista.

En enää muista selkeästi miksi dramatisointiin päädyin, saattaa olla että sen tekeminen aktivoitui poikettuani Lasten Mission järjestämällä ROL-kurssilla. Kurssilla opetetaan miten Raamattua opetettaan lapsille.

Jeesus ja Bartimaios on ainakin kerran tullut radiosta, muuten se on jäänyt lojumaan pöytälaatikkooni. Nyt kun vuosien jälkeen kuuntelin sen, toivon että se saisi löytää yhä uusia kuulijoita.

Tarina | Mitä rakkaus on?

Vuosia sitten osallistuin Savon Sanomien järjestämään kirjoituskilpailuun. Kilpailun tarinaan piti mahduttaa termit/sanat Rock, Rakkaus ja Pankkikortti.

Laatimani kirjoituksen nimeksi muodostui Mitä rakkaus on? Valitettavasti kirjoitus ei noussut muiden kirjoitusten joukosta tuomarien huomion kohteeksi, vaikka itse olinkin siihen tyytyväinen. Luonnollisesti harmittelin sitä, että kilpailun voitti kertomus jossa maalattiin negatiivisin sanankääntein, kun itse olin valinnut otteeksi positiivisen tematiikan.

2011 kirjoitus tuli mieleeni ja tein siitä äänikertomuksen. Tässä pöytälaatikkobloggauksessa päästän sen matkaan, tosin on se kerran tullut radiostakin ulos.